Predsjednica Republike Srpske prisustvovala Konferenciji “Know How”

29/03/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci Konferenciji “Know How”, koju je organizavalo Udruženje mladih ekonomista (UMEK).

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da je Udruženje mladih ekonomista Srpske posvećeno promociji domaće proizvodnje i preduzetništva, što je u interesu Vlade i institucija Republike.

Predsjednica Srpske je istakla da je važno dati svaku vrstu dodatnog poleta, energije i podsticaja onome što rade ovdašnji privrednici u ovako teškim ekonomskim vremenima.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo zbog rekordnog broja zaposlenih, kao i saradnjom predstavnika nevladinog sektora i institucija Srpske na pronalaženju najboljih rješenja za aktuelnu krizu nametnutu sukobom u Ukrajini koji ima negativne ekonomske i druge efekte po cijeli svijet.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da su od izuzetnog značaja mjere Vlade Srpske koje podrazumijevaju povećanje ličnih primanja ljudima da bi mogli izaći na kraj sa problemima rasta cijena i inflacije.

“Ovo je velika kriza koju nismo izazvali, ali je kao i do sada moramo zajedno proći i prehodati. U tom smislu zahvaljujem se poslovnoj zajednici koja radi sa Vladom, socijalnim partnerima i svim udruženjima koja se trude da daju doprinos, razmijene mišljenja, iskustva i znanja. Saradnja je jako važna jer smo do sada svaki put imali dobre rezultate i uspjeli da pronađemo odgovarajuće mjere i rješenja za krize koje su se dešavale, među kojima je i pandemijska”, rekla je predsjednica Cvijanović.