Predsjednica Republike Srpske upriličila prijem za polufinaliste košarkaškog kupa Republike Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji

15/03/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović upriličila je danas u Palati Republike prijem za polufinaliste košarkaškog kupa Republike Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji.

Predsjednica Republike izjavila je da su institucije Republike Srpske opredijeljene da, i mimo redovno planirane podrške, određenim sredstvima pomognu sport u Republici Srpskoj.

“Trudimo se da kroz različite intervencije, osim Vlade i resornog ministarstva, i sama učestvujem u podršci”, rekla je predsjednica Cvijanović ističući da je ponosna na ovo pokroviteljstvo i na sve rezultate koje postižu sportisti Republike Srpske.

Predsjednica Republike je pozvala sve nivoe vlasti – lokalne zajednice, Vladu Republike Srpske i građane da više pažnje obrate na sport i koliko je važno da se odnjeguju generacije sportista u Republici Srpskoj.

Predsjednica Srpske je rekla da podrška i poštovanje institucija treba da ide prema svima onima koji su učesnici u sportu i sportskim dešavanjima na takmičenjima, bez obzira kakvi su rezultati.

“Moja podrška uvijek ide i prema ljudima koji se bave sportom na drugi način, a to su sportski radnici koji doprinose da klubovi funkcionišu i traju, koji su posvećeni i okupljaju naše mlade talente da bi sportski život mogao da se odvija neometano”, navela je predsjednica Republike Srpske.