Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Kneževo

14/03/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Kneževu sa rukovodstvom opštine.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da će biti nastavljena realizacija važnih projekata za ovu opštinu, te da će se u vezi sa ranije uzetim kreditom Investiciono-razvojne banke Republike Srpske pronaći model koji više neće opterećivati opštinski budžet.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je namjera da se ova opština finansijski ojača da može sama da rješava infrastrukturne i druge prioritete.

“To će biti učinjeno tako što će se postići drugačiji kreditni aranžman s namjerom da se skinu iznosi rata ili da se produže rokovi na tom planu, čime će biti lakše organizovati i finansirati opštinski život”, istakla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je navela da će biti nastavljena sanacija velike sportske dvorane, za šta je obezbijeđeno 200.000 KM.

Predsjednica Cvijanović je napomenula da su prošle godine iz Budžeta predsjednika Republike Srpske izdvojena sredstva za gradnju vrtića, te dodala da će na tom planu biti izdvojen dodatni novac za spoljašnje uređenje ove predškolske ustanove i pravljenje igrališta za djecu.

Predsjednica Republike Srpske je rekla da je Vlada Srpske već odobrila 300.000 KM za lokalnu putnu infrastrukturu.

“Sve ovo što radimo zajedno sa opštinom doprinijeće rješavanju suštinskih problema stanovništva Kneževa. Zahvalna sam ovim ljudima koji predano rade i trude se da vode opštinu, sarađujući sa vlastima Srpske i kandidujući određene projekte prema republičkim institucijama. Dakle, kroz saradnju lokalnih i republičkih vlasti, rješavamo probleme u ovoj opštini”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Sastanku su prisustvovali i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministarka finansija Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić i vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac.