Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom 70 godina rada Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju

09/03/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Doboju svečanoj akademiji povodom 70 godina rada Bolnice “Sveti apostol Luka”.

Predsjednica Republike Srpske je ocijenila da je ovo veliki jubilej, 70 godina postojanja važnog dijela zdravstvenog sistema, te podsjetila da je bolnica u Doboju prošla kroz različite faze i teška vremena.

Predsjednica Republike je istakla da je raduje da se, kada se obilježava jubilej, govori o tome da će u okviru zadatih rokova ovaj grad dobiti jedan moderan zdravstveni centar.

“Vjerujem da će Doboj sa novom bolnicom biti sasvim drugačije prepoznat. Doboj nudi velike mogućnosti, ima velike kapacitete i potencijale. To jeste dug institucija Republike Srpske prema našim građanima, zdravstvenim radnicima i regiji”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike naglasila je da je raduje to što je u Republici Srpskoj u proteklih desetak godina ostvaren zacrtani cilj – da svaka regija ima modernu bolnicu u kojoj će postojati najsavremenija oprema, gdje će ljude upućivati na dodatne edukacije, vršiti razne razmjene, privlačiti stručnjake, upućivati domaće kadrove na usavršavanje da bi zdravstveni sektor bio sve moderniji.

Predsjednica Republike Srpske je zahvalila svim medicinskim radnicima, za koje je rekla da su podnijeli težak teret ne samo u doba rata, koji je bio izuzetno težak, već i u novije vrijeme.

“Nosili su se sa pandemijom na najbolji mogući način, i mi i pacijenti im dugujemo veliku zahvalnost”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske je uputila čestitke svim zdravstvenim radnicima, pojasnivši da svaki put kada se obilježava ovako važan jubilej, da se on odnosi na sve medicinare.

Predsjednica Srpske je ukazala na važnost da se svi drugi segmenti društva i zajednice unapređuju, te podsjetila da su pored bolnice, na prostoru Doboja i obnova škola i drugih objekata, odnosno svega što treba da služi građanima.

Predsjednica Cvijanović je podsjetila na ulaganja u putnu infrastrukturu, kada je u pitanju auto-put, povezivanje svih dijelova Republike Srpske, veza sa Srbijom koja je planirana, kao i veza sa Hrvatskom.