Predsjednica Republike Srpske prisustvovala studentskoj konferenciji „Trideset godina od nastanka Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu“

02/03/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas studentskoj konferenciji „Trideset godina od nastanka Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu“, održanoj na Ekonomskom fakultetu na Palama.

Predsjednica Srpske izjavila je da su najveći kapital Republike Srpske mladi ljudi, koji žele da ostanu u Srpskoj i nikada ne gube interes za njenu poziciju i ustavnost.

Predsjednica Republike je istakla da mladi razumiju procese koji se dešavaju u Srpskoj, okruženju, ali i globalne procese.

“Oni u okviru toga nikada nisu i ne gube interes za ono što jeste pozicija Republike Srpske, njena ustavnost, na koji način nadograđivati određene stvari i kretati se u budućnosti”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što ima priliku da učestvuje u ovoj konferenciji, te istakla da je vrlo impresivno ovoliko interesovanje studenata za Republiku Srpsku – njen nastanak, stvaranje, trajanje, te suočavanje i rješavanje brojnih problema i izazova sa kojima se Srpska morala nositi u proteklih 30 godina svog postojanja.

“Raduje me činjenica da su studenti to povezali na način da se sa aspekta sadašnjosti govori o onom što je bila naša prošlost, ali i da smo jednako zagledani u budućnost. Da povučemo neke paralele sa određenim stvarima i ambicijama koje smo postavili pred sebe, kao zadati cilj”, naglasila je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je izrazila zadovoljstvo što Univerzitet u Istočnom Sarajevu učestvuje u organizaciji današnje konferencije, gdje mogu da se razmijene mišljenja i iskustva.