Predsjednica Republike Srpske otvorila 18. kulturno-turističku manifestaciju “Zimsko prelo 2022”

26/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je večeras u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Gornja Piskavica 18. kulturno-turističku manifestaciju “Zimsko prelo 2022”, naglasivši tom prilikom da je ovo jedan od najboljih primjera koliko je važno njegovati kulturu i tradiciju okupljanja i pokazati šta se sve zajedno može uraditi.

“Raduje me da smo uspjeli da mobilišemo i lokalne i republičke institucije, sve organizacije koje su važne kako bi ova manifestacija bila uspješna, kao svih prethodnih godina”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da je imala priliku da i ranije dolazi na ovakve događaje i manifestacije, te da oni uvijek obiluju dobrim druženjem i dobrom atmosferom.

“Veoma je važno da se i u teškim i u dobrim vremenima okupljamo na ovaj način”, rekla je predsjednica Srpske.

Prema riječima predsjednice Republike, važno je i da postoji podrška institucija, kako lokalnih tako i republičkih, kada su u pitanju razni događaji koji se organizuju širom Republike Srpske, od gastro festivala do turističkih događanja ili bilo kojih drugih kulturnih dešavanja.

“To su stvari koje će uvijek, kao i do sada, uživati podršku republičkih institucija i važno je da sarađujemo sa lokalnim vlastima kada treba da podstaknemo neku ideju, ali isto tako kada treba da dodatno pomognemo da bi se nešto održalo, kao što je ova manifestacija”, rekla je predsjednica Cvijanović.