Predsjednica Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH razgovarali sa rukovodstvom opštine Srbac

25/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su danas sa rukovodstvom opštine Srbac.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je opština Srbac primjer dobre saradnje sa republičkim vlastima i da je plan da se od nje napravi razvijena lokalna zajednica.

Predsjednica Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što su saradnjom lokalnih i republičkih vlasti počeli brojni projekti u ovoj opštini, te što se ulazi u posljednju fazu izgradnje drugog objekta vrtića, u šta će biti uloženo oko 1,2 miliona KM sa republičkog nivoa.

“Posebno me raduje činjenica da postoji sve veći interes roditelja, ali i veći broj zaposlenih ljudi koji imaju potrebu da djecu smjeste u vrtić”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je istakla i značaj nastavka infrastrukturnih projekata u ovoj opštini, koja vodi računa o lokalnim putevima.

“Realizuje se i veoma značajan putni pravac od Srpca, preko Prnjavora, prema Tesliću, koji će u regionalnom smislu mnogo značiti, a razgovarali smo i o problemu lokalne deponije, te na koji način uraditi modernizaciju određenih stvari”, rekla je predsjednica Cvijanović.