Predsjednica Republike Srpske posjetila Narodno pozorište Republike Srpske

24/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Banjaluci Narodno pozorište Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je Narodno pozorište nacionalna kuća od velikog interesa za Republiku Srpsku i istakla da je tu da podrži vrhunske glumce i menadžment ove važne kuće.

“Raduje me ambiciozan plan kad je u pitanju program i aktivnosti koje će imati Narodno pozorište u ovoj godini, ali i interakcija sa lokalnim nivoom širom Srpske”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je istakla da je raduje činjenica da su intenzivirani odnosi sa pozorištem iz Beogradom i da će se to vidjeti kroz različite događaje, manifestacije i učešće na festivalima.

“Suštinski je važno da učimo jedni od drugih, ali i da internacionalizujemo naše aktivnosti. Ovdje su ljudi posvećeni svom poslu. Rade vrlo ozbiljno, pokazujući svoju sposobnost i svoj kapacitet. Naši glumci su angažovani u raznim produkcijama izvan Republike Srpske čime mi dobijamo potvrdu da su ovdje sjajni glumci”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da ovo postaje ponovo mjesto gdje se sve više dolazi, te da je tokom sastanka sa rukovodstvom Narodnog pozorišta bilo riječi o tome da je neophodno da se, nakon dvije godine pandemije, u pozorište ponovo vrate školarci.

“Raduje me i što se konačno završava priča u vezi sa filharmonijom, jer smo se dugo bavili time, željeli smo da imamo filharmoniju, da nađemo adekvatnu statusnu formu koja će obogatiti Narodno pozorište”, navela je predsjednica Republike.