Predsjednica Republike Srpske organizovala radni sastanak sa članovima Savjeta za kreativne industrije Republike Srpske

22/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Palati Republike radni sastanak sa članovima Savjeta za kreativne industrije Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o izradi dokumenta koji bi trebalo da definiše postojeće kapacitete kreativnih industrija, prepreke sa kojima se suočavaju stvaraoci iz različitih oblasti, kao i mapiranje i prijedlog aktivnosti za bolje pozicioniranje, vidljivost, osnaživanje i umrežavanje kreativnih industrija.

Predsjednica Cvijanović je ocijenila da je za razvoj kreativnih industrija neophodna institucionalna podrška i sistemski pristup,  izrazivši uvjerenje da će unapređenjem tog sektora Republika Srpska promovisati najbolje što posjeduje, znanje, kreativnost i talenat.

Predsjednica Republike je navela da sektor kreativnih industrija predstavlja veliki potencijal za Republiku Srpsku, te u tom smislu istakla potrebu povezivanja Savjeta sa najznačajnijim međunarodnim organizacijama, koje promovišu ovaj koncept kulturnog razvoja, kao i podrške kada su u pitanju evropski prekogranični fondovi.

Na sastanku je naglašena važnost partnerstva sa Republikom Srbijom  i njihovim iskustvima u ovoj oblasti.