Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom 47 godina rada i postojanja Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci

07/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas svečanoj akademiji povodom 47 godina rada i postojanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Predsjednica Republike Srpske je pohvalila Ekonomski fakultet što je ispunio misiju i uspješno proveo mnoge generacije, pa su njegovi studenti prepoznati u društvu.

Predsjednica Srpske je izjavila da je Ekonomski fakultet važan element sistema visokog obrazovanja i čestitala je jubilej rukovodstvu, nastavnom kadru i studentima.

Predsjednica Republike je navela da je za pohvalu što nisu odustali od glavnih ciljeva, što i jeste misija ovog fakulteta, naglasivši i da ovaj fakultet uživa veliki ugled.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je raduje što Vlada u kontinuitetu podržava obrazovne ustanove, kao i ustanove u sferi visokog obrazovanja, podsjetivši da je bilo različitih intervencija da bi se nastavilo ili stvorili bolji uslovi za rad.

Predsjednica Republike Srpske je najavila da će se to nastaviti i u narednom periodu nakon projekta energetske efikasnosti, pa je dodala da je ove godine planirano da se ulože određena sredstva u opremanje prostora koji će biti na usluzi nastavnicima i studentima.

“Raduje me činjenica da ljudi sa entuzijazmom ovdje rade. Došli smo da damo podršku i rukovodstvu fakulteta i nastavnom kadru i studentima i da kažemo da ćemo zajedno – Vlada, institucije i naše visokoškolske ustanove kroz tijesnu saradnju bilježiti bolje rezultate i imati sve bolje uslove za rad”, istakla je predsjednica Republike.