Predsjednica Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH razgovarali sa novoimenovanim generalnim konzulom Republike Srbije

03/02/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su danas sa novoimenovanim generalnim konzulom Republike Srbije Milošem Vujićem.

U okviru nastupne posjete, sagovornici su na sastanku u Palati Republike razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i drugim važnim temama u BiH i regionu.

Zajednički je ocijenjeno da su odnosi i institucionalne veze Republike Srpske i Republike Srbije na izuzetno visokom nivou i zasnovani na velikom političkom razumijevanju i ekonomskoj podršci.

Predsjednica Republike i srpski član Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost rukovodstvu i institucijama Republike Srbije za nesebičnu pomoć koju pružaju Republici Srpskoj kroz brojne projekte  u skoro svim lokalnim zajednicama.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će institucionalne, prijateljske i bratske veze Srpske i Srbije u budućnosti biti još sveobuhvatnije i sadržajnije, na dobrobit i zadovoljstvo njenih građana.

Ovom prilikom, predsjednica Republike i srpski član Predsjedništva BiH poželjeli su dobrodošlicu konzulu Vujiću, te uspjeh u daljem radu.