Predsjednica Republike Srpske položila vijence povodom obilježavanja Dana Republike Srpske

08/01/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, položila je danas vijence na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija” i na Trgu palih boraca NOR-a.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je 30 godina Republike Srpske veliki istorijski datum i da se njena vrijednost ogleda u tome što je nastala u miru, te uspjela institucionalno da se izgradi i funkcioniše kao ozbiljna politička zajednica.

Predsjednica Srpske je naglasila da je ovo veliki dan i značajan jubilej za Republiku, njene građane i institucije i 30 godina života, postojanja, odbrane, razvijanja, izgradnje, te se sa ponosom može reći da se živi u slobodi i nadograđuje sve što je učinjeno u ove tri decenije.

“Ovo je naših prvih 30 godina i sigurna sam da će svaki put nakon 30 godina generacije koje tada budu funkcionisale i živjele u okviru Republike Srpske imati jednako ponosa kao mi danas”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je navela da je ozbiljna politička zajednica svaka koja funkcioniše na osnovu Ustava i zakona, te istakla da je Srpska definitivno pokazala svoj kapacitet i svoju sposobnost da ide, ali i rješava iznenadne probleme.

“Definitivno smo kao društvo sazreli i stasali i želimo da u budućnosti radimo u okviru institucija sve što je potreba građana, a i da bismo čuvali ono što je iz naše prošlosti”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je, konstatujući da su građani uvijek bili vezani za ono što jeste Republika Srpska i opredijeljeni da je čuvaju, iskazala i zahvalnost za zajednički put sve ove godine.

Predsjednica Srpske je navela da prethodni period nije bio nimalo lak, ali da je ponosna na to što se zajedništvom, prvenstveno institucija, ali i građana očuvao mir i ostvarivao napredak iz godine u godinu.

“Namjeravamo da se krećemo i u budućnosti. Danas smo ponosni na ovo što imamo, Republika Srpska izgleda mnogo ljepše i izgrađenije, mnogo je svjesnija sebe i važnosti svoga postojanja i to su one dobre emocije sa kojima želimo da je dodatno gradimo i da idemo u budućnost”, naglasila je predsjednica Republike.