Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanom uručenju ključeva sanitetskih vozila za potrebe zdravstvenih ustanova

05/01/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci svečanom uručenju ključeva sanitetskih vozila za potrebe zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je nabavka 15 sanitetskih vozila za zdravstvene ustanove jedan od načina da Srpska pokaže sposobnost svojih institucija, u ovom slučaju Vlade, da interveniše prema svim onim sektorima koji su važni za zdravlje građana, ali i za funkcionisanje cjelokupnog sistema.

“Ovo je podrška koja ide u kontinuitetu. Nekada se ona ogledala kroz izgradnju strateški važnih objekata, novih bolnica, tako da u svakoj našoj regiji imamo modernu bolnicu koja pruža adekvatne uslove i našim pacijentima i našim zdravstvenim radnicima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike, tu su i mnogobrojne sanacije, rekonstrukcije domova zdravlja, ali paralelno s tim i izdvajanje sredstava da bi se obezbijedila adekvatna oprema, te, kao i u ovom konkretnom slučaju, odgovarajuća sanitetska vozila.

“Republika time pokazuje i svoj kapacitet i sposobnost da reaguje, da se razvija, da interveniše u onim oblastima u kojima je to potrebno. Sigurna sam da će ovo u značajnoj mjeri olakšati opštinama kojima su dodijeljena vozila”, navela je predsjednica Srpske.