Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske održano Donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“

26/12/2021

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović večeras je održano Donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da donatorsko veče humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” pokazuje da je cijela Srpska spremna da snažnim korakom ide naprijed, savladava prepreke i čini dobre stvari.

Predsjednica Cvijanović je istakla da želi da ovogodišnja humanitarna akcija postigne svoj cilj, te da sve buduće akcije budu usmjerene na dobre stvari.

Predsjednica Republike je rekla da je ponosna što 12. put ova donatorska akcija okuplja sve članove društva Republike Srpske sa istim ciljem da se pomogne nekom od udruženja.

“Svi smo zajedno i sarađujemo sa našim udruženjima sedmicama. Mladi talenti širom Republike Srpske čekaju svoju priliku da učestvuju u tome. Zahvaljujem našoj dobroj djeci, našim talentima širom Republike Srpske, koji su prepoznali potrebu da budu dio ovakve jedne velike priče. Ponosna sam što imamo takve mlade ljude i dječicu koja razumiju šta znači biti solidaran”, dodala je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je naglasila da su djeca uvijek u fokusu interesovanja institucija Republike Srpske, kao i da se posebna briga vezuje za one kojima je potrebna određena pomoć.

“Sada govorimo da ćemo obezbijediti prevoz za korisnike Saveza `MeNeRaLi`. Kada sam pričala sa ljudima i vidjela šta to znači za njih, da imaju mnogo korisnika koji nemaju mogućnost da dođu do bilo kakvog događaja samo zato što nema prevoznih sredstava, onda smo rekli da tu radimo zajedno sa našim građanima”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je sigurna da će cilj ove humanitarne akcije biti postignut do kraja godine.

“Osjećamo se dobro kada radimo dobre stvari. Kada razgovarate sa tim ljudima i kada oni objasne šta to u njihovom svakodnevnom životu znači onda se osjećate još korisnije zato što ste kroz malo djelo i mobilizaciju društva na ovaj način uspjeli da uradite veliku stvar”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je rekla da je ponosna na Republiku Srpsku jer se svi građani spremno odazivaju na ovakve akcije, dodajući da je to posebno slučaj kada su u pitanju djeca.

“Tu smo svi jako osjetljivi i svi želimo da budemo dio priče koja pomaže svima njima da prevaziđu probleme sa kojima se suočavaju”, istakla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je rekla da je cilj svih dosadašnjih akcija da se poboljša stanje onih kojima je akcija namijenjena od 2010. godine do danas.

Predsjednica Republike  Srpske je naglasila da moraju postojati dobro organizovana udruženja koja okupljaju korisnike i dodala da je vrijedan i njihov način komunikacije sa institucijama.

“Mislim da su mnoga naša udruženja sjajno organizovana, ali ove poslove oni ne bi mogli da završe sami. Kada smo svi zajedno lakše ćemo motivisati naše donatore. Ljudi u privrednoj sferi kažu da žele da pomognu, ali nekada ne budu svjesni svih tih potreba dok ih mi ne ukažemo kroz neku od ovih akcija. Zaista smo potrebni jedni drugima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da ova akcija mobiliše cijelu javnost Republike Srpske.

“Ovo je jedna od stvari koja nas ne dijeli, svi smo zajedno i želimo da doprinesemo”, dodala je predsjednica Srpske.

Sva sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” biće iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim poteškoćama.

Građani pozivom na “M:telov” humanitarni broj 1411, koji će biti aktivan do 31. decembra, mogu da podrže akciju jednom KM.