Predsjednica Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH i predsjedavajući Savjeta ministara razgovarali sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo

15/12/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarali su danas u Istočnom Novom Sarajevu sa načelnikom opštine Jovanom Katićem.

Predsjednica Republike Srpske je izjavila da je današnji sastanak u Istočnom Novom Sarajevu održan da bi se vidjelo kako dalje da se kreću republičke i lokalne vlasti, odnosno institucije, u skladu sa potrebama stanovnika.

“Ovo je razvijena lokalna zajednica sa ambicioznim planovima za budućnost, a utoliko su ambiciozne i namjere institucija Republike Srpske da i dalje budu na raspolaganju lokalnoj zajednici i potrebama njenih građana”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je izrazila zadovoljstvo zbog velikih investicija na ovom području i najavila izgradnju nove škole, tim prije jer ova opština bilježi ozbiljan natalitet.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je Istočno Sarajevo danas razvijen i moderan grad, koji, kao i opština Istočno Novo Sarajevo, ima dobru komunikaciju sa republičkim institucijama.

Predsjednica Republike je podsjetila da su republičke institucije finansirale i izgradnju vrtića na području grada.

“Moja poruka uvijek je bila da, kada imamo vrijedne i marljive ljude koji znaju da definišu lokalne prioritete i znaju da vlastite projekte kandiduju na nivo institucija Republike Srpske, naša podrška nikada nije i neće izostati”, naglasila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je dodala da će u narednom periodu posjetiti i druge opštine u sastavu Istočnog Sarajeva s ciljem jačanja saradnje lokalnih zajednica sa republičkim institucijama.

Današnjem sastanku u Istočnom Novom Sarajevu prisustvovao je i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.