Predsjednica Republike Srpske predsjedavala Prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike 2022. godine

02/12/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas Prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike 2022. godine.

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike,  izabran je Odbor za proslavu Dana Republike, usvojen preliminarni prijedlog Programa proslave jubilarne 30. godišnjice Republike Srpske i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Članovi Odbora, povodom proslave Dana Republike 2022. godine, utvrdili su da će centralni događaji biti svečani defile na Trgu Krajine i svečana akademija u Sportskoj dvorani „Borik“.

Programom je predviđena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima koja će biti upriličena u Palati Republike, kao i polaganje vijenaca i cvijeća na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske, Vojničko groblje “Mali Zejtinlik”, Spomenik borcima NOR-a, Spomen-kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

Na sjednici Odbora utvrđeno je da proslava Dana Republike počinje 8. januara, a završava 10. januara,  obilježavanjem Dana Republike u Brčko Distriktu.

Završnica proslave Dana Republike biće u znaku svečanog vatrometa, a na platou ispred Palate Republike, predviđen je nastup Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske, kao i koncerti muzičkih umjetnika iz Republike Srpske i Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.