Predsjednica Republike Srpske obišla novoizgrađeni vrtić u opštini Petrovo

19/11/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas novoizgrađeni vrtić u opštini Petrovo, koji je dio dobojske predškolske ustanove „Majke Jugović“.

Predsjednica Republike rekla je da je novoizgrađeni vrtić u Petrovu, opravdana investicija i još jedan u nizu primjera dobre saradnje lokalne i republičke vlasti, u ovom slučaju Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Predsjednica Srpske izjavila je da se ovaj projekat uklapa u opštu brigu o najmlađim u Republici Srpskoj.

“Tokom današnje posjete vrtiću razgovarali smo o činjenici da zaista postoji potreba da se prošire kapaciteti, jeste da je u pitanju novi smještaj, ali istovremeno imamo zahtjeve više roditelja, tako da ćemo u narednom periodu raditi zajedno da možemo obezbijediti smještaj za dodatnih tridesetoro djece. Ja se nadam da će ih biti više”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike zahvalila se predstavnicima opštinske vlasti što su spremno dočekali realizaciju ovog projekta i pokazali da mogu da kandiduju dobre projekte i da ih brzo realizuju.

Predsjednica Cvijanović je najavila realizaciju sličnih projekata na području Petrova i istakla da je dosta toga već i urađeno u poboljšanju infrastrukture.

“Znamo da potrebe rastu i u skladu sa rastom tih potreba na području svake opštine u našoj Republici Srpskoj mi ćemo sarađivati sa lokalnim vlastima”, poručila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović izjavila je da je zadovoljna što su djeca u vrtiću srećna i zbrinuta na najbolji mogući način i imaju organizovano čuvanje djece.

“Naše predškolske ustanove daju i ona početna, prva obrazovanja našoj djeci, spremaju ih za njihovu socijalizaciju i sve što ih čeka nakon toga”, istakla je predsjednica Republike Srpske.