Predsjednica Republike Srpske uručila odlikovanja, povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 15. septembra, Dana poginulih i nestalih u Odbrambeno – otadžbinskom ratu Republike Srpske, za posthumno odlikovane borce Vojske Republike Srpske sa područja gradova Banja Luka i Gradiška i opštine Laktaši i dvije brigade Vojske Republike Srpske

15/11/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u Palati Republike, povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 15. septembra, Dana poginulih i nestalih u Odbrambeno – otadžbinskom ratu Republike Srpske, 25 odlikovanja, od kojih je 23 Medalja zasluga za narod, za posthumno odlikovane borce Vojske Republike Srpske sa područja gradova Banja Luka i Gradiška i opštine Laktaši, kao i dvije brigade Vojske Republike Srpske koje su odlikovane Medaljom Petra Mrkonjića.

Predsjednica Republike Srpske istakala je da ovim činom institucije Republike Srpske iskazuju najdublje poštovanje prema herojima koji su dali nemjerljiv doprinos očuvanju onoga što je najsvjetlije – Republike Srpske, koja se mora čuvati u budućnosti.

“Uvijek je ovo na neki način svečan, ali i težak čin za sve nas. Na ovaj način institucije Republike Srpske, posebno predsjednik Republike, kao što je to običaj godinama dodjeljuje povodom važnih događaja i praznika Republike Srpske, ovu vrstu odlikovanja”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da se nažalost i danas, 26 godina nakon teških stradanja rata i iskustva, na određen način vodi borba za Republiku Srpsku, za njenu i snagu njenih institucija da bi mogle da izvršavaju obaveze prema građanima i funkcionalnost koju žele da zadrže, ne smetajući i ne urušavajući bilo čija prava.