Protokol predsjednice Republike Srpske za srijedu i četvrtak, 20. i 21.10. 2021. godine – zvanična posjeta Republici Poljskoj

19/10/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović boraviće u srijedu i četvrtak, 20. i 21. oktobra, u zvaničnoj posjeti Republici Poljskoj.

Tokom dvodnevne posjete, planirani su susreti sa predsjednicom Sejma, donjeg doma poljskog parlamenta Elžbjetom Vitek (Elżbieta Witek) i državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Šimonom Šinkovskim (Szymon Szynkowski vel Sęk).

Predviđeni su i sastanci sa članovima Vlade Republike Poljske, državnom sekretarkom u Ministarstvu fondova i regionalne politike Poljske  Malgožatom Jarošinkom Jedinak (Malgorzata Jaroszynska – Jedynak), kao i ministarkom porodice, rada i socijalne politike Marlenom Malag (Marleną Maląg).

Takođe, predsjednica Cvijanović posjetiće Balkansko–poljsku privrednu komoru i Varšavski univerzitet – Odsjek za slavistiku, a planirano je i njeno učešće na Okruglom stolu na temu „Republika Srpska-BiH, Poljska i Evropska Unija“.