Predsjednica Republike Srpske odlikovala prof. dr Vladimira Moisejenka Ordenom časti sa zlatnim zracima

08/10/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović upriličila je danas u Palati Republike prijem za delegaciju ljekara iz Sankt Peterburga, koju je predvodio direktor Onkocentra i počasni  doktor Ruske Federacije  prof. dr Vladimir Moisejenko. 

Predsjednica Cvijanović, ovom prilikom, odlikovala je prof. dr Vladimira Moisejenka  Ordenom časti sa zlatnim zracima za priznat dugogodišnji rad i lične rezultate u zdravstvu, kao i veliki doprinos u razvoju zdravstvenih usluga, liječenju pacijenata i pružanju  podrške u istraživanju, edukaciji i unapređenju saradnje između zdravstvenog sistema Republike Srpske sa medicinskim ustanovama Ruske Federacije, čime se doprinosi afirmaciji i jačanju ugleda Republike Srpske.

Predsjednica Republike zahvalila je eminentnim stručnjacima iz Sankt Peterburga za dolazak u Republiku Srpsku, te predanosti i želji da podijele svoja vrhunska znanja i iskustva, kao i rukovodstvu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na inicijativama za dodatne edukacije i usavršavanje domaćih kadrova.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zahvalanost prof. dr Vladimiru Moisejenku na unapređenju saradnje u sektoru zdravstva  između Republike Srpske i Ruske Federacije, Onkocentra iz  Sankt Peterburga i UKC-a Republike Srpske, koja je, kako je navela,  u duhu sveopšte saradnje koju njeguju naša dva naroda.

Prijemu i uručivanju odlikovanja prisustvovao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, te predstavnici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.