Predsjednica Republike Srpske ugostila mališane iz banjalučkih vrtića “Naša djeca” i “Neven” povodom Međunarodne nedjelje djeteta

07/10/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ugostila je danas, povodom Međunarodne nedjelje djeteta, mališane iz banjalučkih vrtića “Naša djeca” i “Neven”, u čije objekte je, zahvaljujući inicijativi predsjednice Republike, uloženo milion KM.

Predsjednica Srpske je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku da primi male članove društva, koji su ovih dana učili o svojim pravima i obavezama, ali i svemu onome što ih očekuje u društvu.

“Pozdravljam aktivnosti koje se provode u svim našim vrtićima. Ovo je prilika i da izrazimo zadovoljstvo činjenicom da smo završili ova dva vrtića, što je bio veliki poduhvat”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je podsjetila da je uputila inicijativu za obnovu pomenutih objekata, te da je zahvaljujući spremnosti Vlade, odnosno Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, taj posao danas u potpunosti završen.

Predsjednica Srpske je najavila i da će, zahvaljujući inicijativi brojnih građana, biti izgrađen i vrtić u naselju Paprikovac.

Predsjednica Republike je izrazila zahvalnost radnicima Centra, svim vaspitačima koji predano rade, i što, kako je navela, pored brige i čuvanja djece, pružaju im i prva znanja.

“To je ona obrazovna dimenzija koja je takođe prisutna u našim predškolskim ustanovama. Spremamo ih za sve što ih čeka u životu, a prvi korak je da se krene u školu nakon vrtića”, istakla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske je navela da je veseli činjenica da Republika Srpska svake godine povećava obuhvat djece predškolskim obrazovanjem, te naglasila da je cilj da sva djeca u Srpskoj budu obuhvaćena predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.