Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ministarkom pravde Mađarske

04/10/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je radnom ručku u Budimpešti koji je upriličila ministarka pravde Mađarske Judit Varga.

Predsjednica Republike Srpske je navela da je sa mađarskom ministarkom pravde razgovarala o svim pitanjima koje se odnose na reformu pravosuđa, na sve ono što Srpska preduzima na evropskom putu, odnosno na putu pravljenja boljeg ambijenta za građane.

Predsjednica Republike izjavila je da su mađarski zvaničnici sa kojima je danas razgovarala u Budimpešti pokazali visok stepen razumijevanja prilika u Srpskoj i visok nivo partnerstva.

“Nakon tri važna sastanka, mogu reći da je prvi dan zvanične posjeta Budimpešti protekao izuzetno dobro”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je ocijenila da je aktuelna Vlada Mađarske jaka i snažna Vlada koja zna šta su nacionalni prioriteti i kako da se bori na tom planu, kako da traži svoje mjesto u EU.

“Institucije Srpske i građani treba da budu ponosni što imaju nekoga ko je iskreni partner u našim nastojanjima da pravimo bolje društvo, da razvijamo ekonomiju i da se borimo sa svim onim što su izazovi modernog svijeta”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske je navela da je Srpskoj izuzetno važno da ima ovakvog partnera koji je član EU i koji sa njom gradi partnertske odnose.