Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predsjednikom Pokrajinske vlade

29/09/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Novom Sadu sa predsjednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Tokom sastanka razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Republike Srpske i AP Vojvodine, infrastrukturnim projektima koji povezuju Republiku Srpsku i AP Vojvodinu, odnosno Republiku Srbiju, kao i mogućnostima za dodatno unapređenje ekonomske saradnje.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo sveukupnim odnosima između Republike Srpske i AP Vojvodine, te istakli da će se u narednom periodu aktivno raditi na daljem  jačanju, kako institucionalnih, tako i ekonomskih, obrazovnih i kulturnih veza.

Predsjednica Cvijanović je, kao pozitivan primjer unapređenja ukupnih odnosa,  istakla realizaciju projekta izgradnje slobodnih zona u Podrinju, što će pozitivno i stimulativno  uticati na ekonomski razvoj s obje strane Drine.

Ocijenjeno je da je manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ od velikog značaja i još jedna potvrda čvrstih i prijateljskih veza, kao i prilika za promociju i prezentaciju potencijala Republike Srpske.