Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Holandije u BiH

16/09/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Holandije u BiH Janom Valtmansom /Jan Waltmans/.

U okviru nastupne posjete, sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i Republici Srpskoj, drugim važnim  temama u BiH i regionu, kao i trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Predsjednica Cvijanović upoznala je ambasadora Valtmansa o složenosti političke situacije u BiH, te kompleksnosti odnosa među političkim akterima po određenim pitanjima koja opterećuju funkcionisanje Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Savjeta ministara.

Na sastanku je  izraženo očekivanje da će uskoro biti prevaziđene prepreke koje je nametnula pandemija korona virusa, te da će Republika Srpska i Kraljevina Holandija nastaviti jačanje različitih vidova saradnje, prije svega u oblasti privrede.

Predsjednica Cvijanović,  ovom prilikom, poželjela je novoimenovanom ambasadoru Valtmansu dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju ambasadorske dužnosti.