Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa direktorom bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina

07/09/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa direktorom bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina Zlatkom Maksimovićem.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Semberije i Republike Srpske, kao i  o dosadašnjem procesu nabavki vakcina i imunizaciji stanovništva.

Predsjednica Republike Srpske je ocijenila da je epidemiološka situacija u Srpskoj i dalje složena, naglasivši da su republičke institucije reagovale pravovremeno, te da je ulaganje u zdravstveni sektor dalo rezultate.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanović je istakla da visoko cijeni trud i požrtvovanost svih zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj tokom pandemije izazvane virusom korona, te se pridružila njihovim apelima upućenim građanima Srpske da se, u cilju zaštite svog i zdravlja svojih porodica, vakcinišu.

Ovom prilikom, direktor Maksimović uručio je predsjednici Cvijanović monografiju „Naša borba sa kovidom“, nastalu sa ciljem upoznavanja stručne i šire javnosti o doprinosu zdravstvenih radnika bijeljinske bolnice „Sveti Vračevi“  u borbi sa  pandemijom virusa korona.

Monografija „Naša borba sa kovidom“ prva je u Evropi ovog tipa, a  štampana je na tri jezika: srpskom, ruskom i engleskom.