Predsjednica Republike Srpske posjetila Centar za vakcinaciju u Zvorniku

01/09/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Zvorniku Centar za vakcinaciju i tom prilikom izrazila zadovoljstvo što je svim građanima u Republici Srpskoj omogućeno da prime vakcinu protiv virusa korona koju žele.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da razumije brigu zdravstvenih radnika, koji nisu zadovoljni odzivom građana da prime vakcinu i pridružila se njihovom apelu istakavši da je upravo vakcina protiv virusa korona jedino sredstvo zaštite od lakših i težih oblika obolijevanja koje izaziva ovaj virus.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da vakcinacija protiv virusa korona i pridržavanje svih mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Srpske predstavljaju jedini način za zaštitu obrazovnog sistema, privrede, zdravstvenog sistema, porodica i kompletnog okruženja.

“Razumijem i one kod kojih postoji otpor prema vakcinaciji, ali ih upućujem da se bolje informišu i da imaju više informacija koje poteškoće donosi ova bolest”, izjavila je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Srpske je istakla da niko ne može biti prisiljen da primi vakcinu izrazivši uvjerenje da će građani postepeno shvatiti  značaj vakcinacije.

“Širom Republike Srpske su obezbijeđene vakcine i sada kada ih ima dovoljno trebalo bi to da iskoristimo i da zaštitimo svoje, zdravlje svojih porodica i svih građana”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je zahvalila Vladi Republike Srpske i svim republičkim institucijama zbog uloženih ogromnih finansijskih sredstava na očuvanju privrede i radnih mjesta, kao i za organizaciju i obezbjeđivanje odgovarajućih prostorija za nesmetano odvijanje vakcinacije.