Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom nove školske 2021/2022. godine

31/08/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom nove školske 2021/2022. godine, uputila je čestitku  učenicima i njihovim roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i zaposlenima u školstvu.

„Svim osnovcima i srednjoškolcima čestitam početak nove školske godine, sa željom da školska 2021/2022. godina bude uspješna.

Posebne čestitke upućujem najmlađim školarcima, prvačićima, koji prvi put sjedaju u đačke klupe, uz želju da im škola bude mjesto radosti, druženja i oaza znanja i vještina.

Početak nastavnog procesa ove školske godine predstavlja veliki događaj, s obzirom na to da se poslije novog načina rada i učenja koje je nametnula epidemija korona virusa, učenici vraćaju u školske klupe i redovnoj nastavi.

Uvjerena sam da će se, uz poštovanje mjera i preporuka struke, izvođenje nastave u učionicama nesmetano odvijati, te da će nova školska godina početi sa obnovljenom energijom i optimizmom, a završiti sa uspjehom i dobrim rezultatima.

Obrazovanje je temelj svakog naprednog društva i jedno od njenih najvažnijih segmenata, te u tom smislu pozdravljam svaku inicijativu koja ima za cilj unapređenje obrazovnog procesa, prilagođenu potrebama i interesovanjima učenika, ali i potrebama tržišta rada.

Dragi učenici, želim vam srećan početak nove školske godine, da budete uspješni u sticanju novih znanja i spoznaja“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.