Predsjednica Republike Srpske posjetila Turističko – rekreativni centar „Manjača“

24/08/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović  posjetila je danas Turističko – rekreativni centar „Manjača“ kod jezera Šljivno.

Predsjednica Srpske i direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić, konstatovali su danas, da je Turističko-rekreativni centar “Manjača” izuzetno značajan za Banjaluku i potrebno je uložiti dva miliona KM kako bi bio potpuno opremljen, a u njemu bi moglo biti zaposleno od 200 do 300 radnika.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je neophodan angažman lokalnih i republičkih vlasti da bi u potpunosti bio realizovan projekat Turističko-rekreativnog centra “Manjača”.

“Sadržajima koji će biti uspostavljeni biće omogućeno da ovaj kompleks bude žila kucavica turističkog, sportskog i rekreativnog života”, izjavila je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović  je rekla da raduje činjenica da je uspostavljena saradnja sa lokalnom poljoprivredom, kao i da ima mnogo udruženja koja žele biti dio aktivnosti u Turističko-rekreativnom centru “Manjača”.

“Ovo je sjajno mjesto za Banjalučane, sve opštine koje pripadaju Banjaluci, ali i za Republiku Srpsku, te ga zato moramo razvijati”, naglasila je  predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike  očekuje da će zacrtani projekti biti realizovani.

“Dobro je što postoji mogućnost za formiranje ljetne scene i da budu obezbijeđeni smještajni kapaciteti. Posebno raduje mogućnost za zapošljavanje 200 do 300 ljudi, a sigurna sam da ćemo naredne godine imati nove sadržaje”, dodala je  predsjednica Cvijanović.