Predsjednica Republike Srpske otvorila manifestaciju „Gastro susreti“

24/07/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas u opštini Pelagićevo manifestaciju „Gastro susreti“ koja se tradicionalno održava u okviru „Ilindanske svečanosti“ u organizaciji ove opštine.

Predsjednica Republike je izjavila da Republici Srpskoj treba okupljanje, jedinstvo i opredijeljenost da se zajednički radi na rješavanju političkih, ekonomskih i finansijskih izazova i često političkih osporavanja.

 “Mi smo svi svjesni raznih izazova, političkih, ekonomskih, finansijskih, često političkih osporavanja koja idu prema Republici Srpskoj i da bi se svemu tome oduprijeli treba nam ovo što vidimo danas ovdje, okupljanje, treba nam jedinstvo, opredijeljenost da radimo za Republiku Srpsku, da je volimo i čuvamo i pokušavamo i uspijevamo svake godine napraviti pomak naprijed”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je navela da je promocija Republike Srpske važna na svaki mogući način, pa i ovakvim okupljanjem.

“Svako naše okupljanje pokazuje da mi znamo zašto to radimo, da smo ljudi dobre volje i da nadasve cijenimo kada smo zajedno i okupljeni oko zajedničkih ciljeva”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je ocijenila da je ovaj Gastro festival prerastao lokalni značaj i da okuplja ljude iz svih krajeva Republike Srpske da se druže, okupljaju, pokažu specijalitete, promovišu svoje krajeve, kao i da svi zajedno promovišu Srpsku.

“Čitav niz godina Vlada Republike Srpske i Kabinet predsjednika Republike pomaže sve naše opštine širom Srpske i u Pelagićevu smo realizovali niz važnih projekata, a opredijeljeni smo da tako i nastavimo”, najavila je predsjednica  Republike i rekla da će uskoro biti izgrađen i vrtić.

Predsjednica Srpske je izrazila zadovoljstvo okupljanjem nakon teških godinu i po dana smanjenih kontakata i rada u drugačijim uslovima zbog virusa korona.

“Institucije Republike Srpske su u toj teškoj godini pokazale sposobnost da funkcionišu, da se odupru izazovima i da ih rješavaju, a naše lokalne zajednice su daleko bezbolnije prošle kroz krizu upravo zahvaljujući intervenciji Vlade Republike Srpske koja je nadomjestila sva nedostajuća sredstva”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Srpske, lokalne vlasti treba da pažljivo osluškuju potrebe građana u svakoj mjesnoj zajednici, jer se kroz izgradnju od najmanje sredine naviše gradi i jača cijela Republika.

“Uz našu opredijeljenost da radimo i da gradimo bolju i jaču Republiku Srpsku, da se okupljamo i da izlazimo iz svake krize jači, kao što smo izašli jači iz ove krize, pokazujemo svoj kapacitet kao Republika”, ocijenila je predsjednica  Cvijanović.

Pomoć u organizovanju ove manifestacije pružio je i Kabinet predsjednika Republike Srpske.