Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Mrkonjić Grad

21/07/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Mrkonjić Grad.

Predsjednica Republike je izjavila da je ova opština uspješna i funkcionalna lokalna zajednica u kojoj je mnogo urađeno zahvaljujući zajedničkim aktivnostima opštine i Vlade Srpske.

Predsjednica Srpske je istakla da je posebno raduje što su na području ove opštine uspjeli da rehabilituju i neke privredne subjekte koji su bili poharani tokom rata ili su bili prestali da rade.

“Ništa to ne bi moglo da bude da nije bilo odgovornih ljudi na lokalu, ali i u Vladi Srpske koji su to prepoznali kao jedan od strateških prioriteta”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske kaže da je raduje što je i načelnik opštine Dragan Vođević iznio plan sanacije, rehabilitacije, rekonstrukcije putne infrastrukture.

“Mi ćemo to zajedno raditi sa lokalnim vlastima, kao i sve ono drugo što su sadržaji koji pomažu ljudima da uspješno ili ugodno borave ovdje”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da ju je obradovala i namjera opštine da, poput drugih uspješnih lokalnih sredina, krene u projekat obezbjeđivanja stanova za mlade bračne parove.

“Raduje me što ovdje vode računa i o potrebama za poljoprivrednike, što se uspješno razvija sportski život i što brojna udruženja mogu normalno da funkcionišu”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je nakon razgovora sa opštinskim rukovodstvom obišla srednjoškolski centar u Mrkonjić Gradu, koji je u fazi rekonstrukcije.

“Ova škola je primjer projekta u koji su zajedno uključeni sa različitih nivoa vlasti i Srbija i Vlada Srpske i Kabinet predsjednika i lokalna zajednica. Sve to treba da služi na dobrobit našim prosvjetarima, a prvenstveno našim đacima i možemo biti ponosni na to”, istakala je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zahvalnost lokalnim vlastima u Mrkonjić Gradu na predanom radu, ističući da su imali čitav niz godina dobru saradnju sa republičkim vlastima.

“Kada imate ljude koji znaju da kandiduju projekte, da stanu iza njih i kažu koliko su oni važni za njihovu lokalnu zajednicu, to svaki put naiđe na podršku Vlade. Kvalitet projekta je taj koji garantuje da ćete dobiti podršku”, rekla je predsjednica Cvijanović.