Predsjednica Republike Srpske uručila u Trebinju ključeve stanova mladim bračnim parovima

03/07/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u Trebinju ključeve stanova mladim bračnim parovima u zgradi koja je napravljena za 40 porodica.

Predsjednica Republike je izrazila želju da se ovakvi projekti realizuju širom Srpske, uz ono što je rađeno na nivou Republike u okviru Investiciono-razvojne banke i vladinog programa subvencionisanja kamatne stope za mlade bračne parove prilikom obezbjeđivanja prvog stana.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da će ova zgrada služiti na ponos i Trebinju i cijeloj Republici Srpskoj i da je ovo za svaku pohvalu.

Predsjednica Srpske je  navela da se u Trebinju prepoznaje cijeli krug davanja, obezbjeđivanja pogodnosti, stvaranja određenih pretpostavki za djecu, studente koji završe fakultete, koji se upisuju na fakultete i koji žele da odrade pripravnički staž.

Predsjednica Cvijanović je dodala da je kruna svega ovakav projekat kojim je omogućeno da se mnogo jeftinije dođe do stambene jedinice, što je važno za budžet mladih bračnih parova.

“Činjenica da ih ima ovoliko i da ima ovoliko djece koja će ovdje živjeti pokazuje da je ovo bio pun pogodak. Ovdje sam da dam podršku lokalnim vlastima da nastave da rade zajedno sa svojim mještanima, ali i republičkim institucijama na stvaranju boljeg ambijenta”, rekla je predsjednica Republike.

Prema riječima predsjednice Srpske, u okviru toga jedan od prioriteta je da zadrže mlade bračne parove i da se djeca rađaju u svakoj opštini i gradu u Republici Srpskoj.

Predsjednica Republike je čestitala lokalnoj upravi za osmišljavanje ovog programa, dodajući da joj je drago čuti da je ovo podsticajno za mnoge druge opštine, koje žele da zadrže mlade bračne parove.

“Ovo će im biti jedan od primjera kako treba raditi, a republičke institucije su na usluzi svakoj lokalnoj zajednici koja želi da radi za dobrobit svojih građana”, rekla je predsjednica Cvijanović.