Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Osmaci

27/06/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Osmaci.

Predsjednica Republike rekla je da je opredijeljenost republičkih institucija da ravnomjerno razvijaju Srpsku, gledajući i potrebe malih lokalnih zajednica, kakva je i opština Osmaci.

Predsjednica Cvijanović je rekla da se ta opredijeljenost ostvaruje sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i drugim predstavnicima Repulike Srpske u zajedničkim organima BiH.

Predsjednica Srpske je, nakon razgovora sa načlenikom opštine Osmaci Radanom Sarićem, kojem je prisustvovao i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, naglasila da republičke institucije čvrsto stoje uz lokalnu vlast da bi građanima koji žive u ovoj lokalnoj zajednici pružili bolju perspektivu i veću sigurnost, kroz projekte o kojima je bilo riječi.

“Kroz projekat izgradnje proizvodnog pogona na području opštine Osmaci, tačnije u Capardama, za proizvodne potrebe kompanije Alumina iz Zvornika, a na relaciji Srbija-Republika Srpska, za šta je dio sredstava obezbijedila Vlada Srbije, želimo da na ovom prostoru stvorimo bolje uslove za život”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike, infrastrukturni projekat koji se odnosi na put od lokaliteta “Palma” do Osmaka u dužini od sedam kilometara, radiće “Putevi Republike Srpske”, zajedno sa Vladom Srpske.

“Sve ono što se odnosi na boravak i obrazovanje djece, sportska udruženja, sportske klubove, kao i socijalna dimenzija, koja se odnosi na pomoć višečlanim porodicama je nešto što će Kabinet predsjednika Republike Srpske zajedno sa Kabinetom načelnika opštine Osmaci realizovati u narednom periodu”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je potvrdila da je bilo riječi o tome kako osmisliti projekte za poboljšanje uslova u školi, budući da je u ovoj lokalnoj zajednici povećan broj đaka.

“Podržaćemo i delegirani projekat ove lokalne zajednice da se izgradi igralište za potrebe omladine, za šta će biti obezbijeđena sredstva”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Izrazivši zadovoljstvo što će se u narednom periodu vidjeti konkretni rezultati zajedničke saradnje Osmaka i Kabineta predsjednika Republike, predsjednica Srpske je naglasila da daje punu podršku načelniku ove lokalne zajednice i njegovom timu, koji se trude da ovu opštinu, koja ima određene poteškoće, izvede na pravi put.

“Otežavajuća je okolnost i ta što je načelnik Sarić došao nakon višegodišnje vlasti nekih drugih ljudi koji su ostavili određene probleme u lokalnom budžetu”, rekla je predsjednica Cvijanović.