Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju 29 godina od operacije „Koridor”

27/06/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u  Dugoj Njivi kod Modriče obilježavanju 29 godina od operacije „Koridor”.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je snaga Republike Srpske u jedinstvu, što je pokazala za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i u mirnodopsko vrijeme.

Predsjednica Republike je naglasila da Srpska poštuje borce koji su je odbranili i poginule koji su živote dali za njenu slobodu.

“Moramo biti ponosni na ono što smo uspjeli i zato Republiku Srpsku moramo čuvati”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je naglasila da je Republika Srpska danas cjelovita, ima ekonomski i svaki drugi vid života.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je snaga Republike Srpske u jedinstvu, što je ovo društvo uspjelo da pokaže onda kad su mu svi predviđali kraj za vrijeme rata, ali i u mirnodopsko vrijeme mnogo puta kada su predviđali i željeli finansijski kolaps, da nema Srpske, da je nejaka i da se ne može nikome politički suprotstaviti.

“Željeli su da pognemo glavu! Mi to nikada nismo radili! Pokazali smo da i u ovoj krizi, ali i ranije za vrijeme teških poplava, kao i za vrijeme velike svjetske ekonomske krize, da možemo da ostanemo na nogama. Uvijek smo išli naprijed i grabili prema cilju”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je ocijenila da se naivnost skupo plaća i da Republika Srpska ne smije biti naivna politički, niti na bilo koji drugi način.

“Naša snaga je u okupljanju i dok se budemo okupljali kao danas ovdje, ali i na ostalim našim stratištima, znači da ćemo biti jedinstveni”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske rekla je da je zadatak svih da Republiku Srpsku čuvaju i da budu ostvareni zadati ciljevi.

“Nikome ne želimo zlo, ali moramo biti poštovani. Prioritet jeste Republika Srpska i sjećanje na sve koji su je stvarali, ali i na 12 beba koje je neko, nažalost, 1992. osudio na smrt”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je rekla da ne smiju biti zaboravljeni borci koji su učestvovali u proboju “Koridora” i dodala da je Republika Srpska garant slobode.

“Zato vas pozivam da se okupimo! Budimo jedinstveni i čuvajmo našu slobodnu Republiku Srpsku!”, istakla je predsjednica Srpske.