Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske

27/06/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku komandantu Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH brigadiru Miloradu Krajšumoviću, pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, kao i nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske.

„U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom obilježavanja Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Na veliki praznik Vidovdan, koji je sinonim za velika stradanja, ali i pobjede i nacionalna nadahnuća, sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo se pripadnika Vojske Republike Srpske, heroja koji su utrli put slobode i ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske.

Obaveza svih nas je da baštinimo sjećanje na vojsku koja je nastala iz naroda, podsjetimo se na njen časni vojni put u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i borce koji su junački branili i odbranili svoja vjekovna ognjišta i Republiku Srpsku, pravo da živimo u slobodi i miru.

Njihova žrtva trajno nas obavezuje da čuvamo, branimo i gradimo našu Republiku, jedinog garanta opstanka i slobode srpskog naroda na ovom prostoru. U uvjerenju da ćemo svaki naredni Vidovdan proslavljati u još boljoj i snažnijoj Republici Srpskoj, čestitam vam praznik i srdačno vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.