Predsjednica Republike Srpske posjetila Bolnicu „Sveti Vračevi“ i Dom zdravlja u Bijeljini

20/06/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas, zajedno sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, Bolnicu „Sveti Vračevi“ i Dom zdravlja u Bijeljini.

Predsjednica Republike izjavila je da je ponosna na sve što su tokom pandemije uradili zdravstveni radnici, ali i na sve što je Vlada Srpske uradila intervenišući brzo, budući da su stotine miliona KM date za zdravstveni sektor u uslovima u kojima je cijeli svijet razmišljao šta dalje i da li će biti novca za bilo šta.

Predsjednica Cvijanović je, nakon posjete Domu zdravlja u Bijeljini, rekla da je podrška, osim zdravstvu, išla i privredi, lokalnim zajednicama, te da je Republika na taj način pokazala koliko može.

“Naravno da ste vi u ovo teško vrijeme bili najdominantniji i svi smo gledali u vas i pokušavali da vam čitamo lica kada nešto ne možete ili ne smijete da nam kažete. Sa druge strane, institucije su pokazale svoj kapacitet koji treba da pokažu ozbiljna društva. Ponosna sam na Republiku Srpsku i što svaki put kad je kriza velika ili mala pokažemo da smo dobri i solidarni i možemo više nego što smo mislili”, rekla je predsjednica Cvijanović i izrazila zadovoljstvo što širom Srpske postoje novi bolnički objekti, koji su u ovo vrijeme mnogo značili.

“Sad je na redu vakcinacija. Sada idemo da motivišemo ljude da se vakcinišu. Trka je u cijelom svijetu oko vakcina i mnogi moćniji imaju i mnogo više problema nego mi po tom pitanju”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je istakla da želi da vjeruje da će pred kraj ove godine sve biti drugačije i da će se u novu godinu ući sa nekim boljim brojevima i situacijom, ali sa više vjere.

“Moramo vjerovati u Republiku Srpsku, jer to je jedino što nam daje okvir i garanciju. Ako danas nešto nedostaje – biće sutra, ako nismo nabavili danas – nabavićemo sutra. Bitno je da smo zajedno i kad je dobro i kad je teško”, naglasila je predsjednica
Cvijanović.

Zahvalivši se zdravstvenim radnicima za požrtvovanost, predsjednica Republike je poručila da institucije to cijene, kao i građani.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što se sada mogu planirati neke nove aktivnosti. “Biće još izazova, nažalost, takav je život. Ali sve to možemo savladati”, poručila je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetili su danas i poljoprivredno, desetočlano domaćinstvo Mihajlović u selu Donje Crnjelovo kod Bijeljine.