Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom Grada Bijeljina

20/06/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, zajedno sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, boravila je danas u posjeti Gradu Bijeljini i tom prilikom razgovarala sa rukovodstvom ovog grada.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je Vlada Srpske do sada u strateške projekte u Gradu Bijeljina izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.

Predsjednica Cvijanović je nakon sastanka sa rukovodstvom Grada Bijeljine rekla da je razgovarano o započetim i budućim projektima, te da je ukazano da saradnja između republičkih i lokalnih vlasti mora da teče dobro i neometano ukoliko se želi realizacija projekata.

Prema riječima predsjednice Republike, jedan od strateških projekata je i auto-put koji će Bijeljinu povezati sa Beogradom, a cilj je da bude završen za pet godina.

Predsjednica Srpske istakla je, kada je u pitanju Semberija, najviše se ulaže u poljoprivredu, sa naglaskom na vodoprivredu i dodala da, kada je u pitanju Drinski nasip, grad treba da uradi svoj dio posla koji se odnosi na eksproprijaciju da bi republičke institucije mogle da reaguju dalje i realizuju važan projekat.

“Svako treba da radi svoj dio posla i da uz dobru saradnju dođemo do realizacije projekata”, rekla je predsjednica Republike.

Kada je riječ o projektima u oblasti obrazovanja, na sastanku je ukazano da će sve što bude neophodno kada su u pitanju sanacije i dogradnje školskih objekata biti realizovano.

“Mnogo toga je urađeno kada su u pitanju školski objekti i prateći objekti, poput fiskulturnih sala”, rekla je predsjednica Republike.

Kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, kazala je predsjednica Republike Srpske, Vlada je intervenisala dosta prethodnih godina, a na sastanku je razgovarano i o projektu izgradnje modernog vrtića koji će moći da primi 500 djece.

Predsjednica Republike je navela da je pretpostavka za to da početne korake odradi gradska uprava, jer tek tada republičke institucije mogu da reaguju.

“Opredjeljeni smo da se ovdje bavimo i projektom izgradnje višenamjenskog sportskog centra koji podrazumijeva ozbiljna sredstva, a opet svaka aktivnost mora da pođe od gradske uprave”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je ocijenila da Bijeljina ima dobru budućost, kao i Republika Srpska, te da su rezultati pokazali da je Republika iz krize izašla ojačana i da se stvaraju dobre pretpostavke za privredu i novo zapošljavanje.

“Republika će pomoći i otvaranje nove industrijske zone, a početne korake moraju da preduzmu lokalne vlasti i da ponude stimulacije koje će privući nekoga da dođe ovdje, jer je Republika sa svoje strane obezbijedila konkurentnu poresku politiku”, rekla je predsjednica Republike Srpske.