Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije

11/06/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je ambasadoru Ruske Federacije u BiH Igoru Kalabuhovu čestitku povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije.

„Povodom Nacionalnog praznika – Dana Rusije, u ime građana  Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za sveukupan napredak i blagostanje Vaše zemlje i svih njenih građana.

Koristim  priliku da izrazim zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Republike Srpske i Ruske Federacije, kao i duboku zahvalnost na podršci koju Ruska Federacija i njeno rukovodstvo, kontinuirano pružaju Republici Srpskoj i srpskom narodu u najvažnijim pitanjima.

Posebno cijenimo opredjeljenje Ruske Federacije o dosljednom sprovođenju Dejtonskog sporazuma, kao i na iznesenim principijelnim stavovima ruskih predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN.

Za Republiku Srpsku i njene građane od velike je važnosti snažna i prosperitetna Rusija za koju je vežu tradicionalno prijateljstvo i čvrsto smo opredijeljeni da dodatno ojačamo saradnju Rusije i Srpske, kao i bratske veze naših naroda.

Uz najbolje želje za dalji politički i ekonomski razvoj i sveukupni napredak Rusije i njenih građana,  još jednom Vam čestitam Nacionalni dan Rusije i upućujem izraze dubokog poštovanja i uvažavanja“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.