Predsjednica Republike Srpske, zajedno sa najvišim zvaničnicima i predstavnicima parlamentarnih stranaka u Srpskoj, razgovarala sa predsjednikom Republike Srbije

02/06/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Beogradu, zajedno sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i predstavnicima parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske, sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je Republika Srpska zagledana u Srbiju i zahvalna za podršku, ali i sigurnost koju joj pruža.

Predsjednica Cvijanović je ocijenila da je važno da se razgovara o svim temama koje su značajne za Srbiju i Srpsku, a jedna od njih je i imenovanje novog visokog predstavnika mimo procedura utvrđenih Dejtonskim sporazumom.

“Ovo je bila prilika i da od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića čujemo o ekonomskim uspjesima Srbije, koja je i pored svih pritisaka posljednjih decenija, koji traju i danas, pokazala da je snažna i ozbiljna država”, istakla je predsjednica Cvijanović.