Predsjednica Republike Srpske, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Vlade Republike položili kamen temeljac novog zdravstveno-turističkog kompleksa „Mlječanica“ i otvorili novu laboratoriju

01/06/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković položili su kamen temeljac novog zdravstveno-turističkog kompleksa „Mlječanica“ i otvorili novu laboratoriju.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je izuzetno značajno što će biti prošireni kapaciteti Banje “Mlječanica” i da je uzvišeni zadatak graditi Republiku Srpsku i sačuvati je od izazova.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je Banju “Mlječanicu” važno komunikacijski povezati sa Kozarskom Dubicom i Prijedorom.

“Ponosna sam jer Republika Srpska pokazuje kapacitet da radi, gradi, a Banji „Mlječanica“ su finansijska sredstva obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da Republika Srpska ovim pokazuje da je sposobna da ostvari sve zacrtane ciljeve.

“Moramo čuvati naše ljude, te jačati institucije Republike Srpske. Srećna sam što sam danas ovdje jer je to razvojna šansa ovog kraja”, dodala je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike smatra da je obaveza sadašnje generacije političara da gradi, razvija i ostavi čvrstu Republiku Srpsku.

“Samo jaka Republika Srpska garant je našeg opstanka i zato je moramo sačuvati”, zaključila je predsjednica Cvijanović.