Predsjednica Republike Srpske posjetila Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci

31/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Saradnja Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i privrede je kvalitetna, ali je neophodno unaprijediti radi dodatnog ekonomskog razvoja, zaključeno je danas na sastanku predsjednice Republike Srpske, ministara u Vladi Srpske i predstavnika Univerziteta.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je potrebno unaprijediti saradnju Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i privrede, jer bi se time poboljšalo opšte stanje u društvu.

“Veoma je važno što ovaj fakultet posvećuje pažnju zapošljavanju nastavnog kadra, a svi zajedno se borimo da broj studenata bude veći. Činjenica je da studenti koji završe ovaj fakultet ne čekaju dugo posao”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je dobro što postoji mogućnost da se studenti Šumarskog fakulteta dodatno usavršavaju i dobiju posao u “Šumama Srpske” u kojima je trenutno zaposleno 4.900 radnika.

“Institucije Republike Srpske će uvažiti potrebu koja se odnosi na dodatno unapređenje saradnje Šumarskog fakulteta i privrede. Biće u funkciji stvaranja boljeg ambijenta i materijalnih pretpostavki za Univerzitet u Banjaluci”, rekla je predsjednica Republike Srpske.