Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predstavnicima Asocijacije festivala Republike Srpske

27/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predstavnicima Asocijacije festivala Republike Srpske o izazovima sa kojima se organizatori ovih manifestacija suočavaju u kontekstu globalne pandemije korona virusa. 

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, razgovarano je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srpskoj, kao i potencijalnim rješenjima za organizovanje festivala i drugih sličnih događaja na lokalnom i republičkom nivou. 

Sagovornici su zajednički ocijenili da je riječ o značajnim manifestacijama koje podstiču privredni razvoj i povećanje prihoda u brojnim sektorima, a naročito u oblasti turizma i ugostiteljstva. 

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je podržala inicijativu Asocijacije festivala Republike Srpske da se, po uzoru na zemlje u regionu, traga za rješenjima kojima bi se omogućilo organizovanje ovih manifestacija, kako Srpska ne bi ostala izolovana u pogledu njihove zabrane.