Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa šeficom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH i regionalnom koordinatorkom za Zapadni Balkan

24/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa šeficom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH i regionalnom koordinatorkom za Zapadni Balkan Laurom Lungaroti /Laura Lungarotti/.

Ovom prilikom je istaknuto da je saradnja institucija Srpske sa Međunarodnom organizacijom za migracije dobra, te izražena obostrana opredijeljenost ka daljem unapređenju.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, razgovarano je o bezbjednosnoj situaciji u Srpskoj i BiH u svjetlu migrantske krize, kao i izazovima sa kojima se u tom kontekstu suočavaju nadležne institucije.

Na sastanku je izražena spremnost institucija Srpske da razgovaraju o načinima efikasnog rješavanja problema izazvanih migrantskom krizom, te ponovljen stav da na teritoriji Republike Srpske neće biti kampova za smještaj migranata.