Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predstavnicima Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske

21/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom  Svjetskog dana doktora porodične medicine, razgovarala je danas u svom kabinetu sa predstavnicima Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske.

Na prijemu, kojem je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, predsjednica Republike čestitala je svim doktorima porodične medicine u Republici Srpskoj ovaj značajan datum, kao i jubilej – 15 godina Udruženja  doktora porodične medicine Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović, ovom prilikom, istakla je važnost i ulogu koju porodična medicina ima u funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite, te izrazila zahvalnost doktorima porodične medicine na velikim naporima, profesionalizmu i istrajnosti  koju  iskazuju u borbi protiv epidemije korona virusa, istovremeno se suočavajući s teškim izazovima.

Predstavnici Udruženja  upoznali  su predsjednicu Cvijanović  o statusu Udruženja u regionalnim i međunarodnim zdravstvenim asocijacijama u borbi za promociju i afirmaciju koncepta iz Republike Srpske, njihovoj ulozi u zdravstvenom sektoru u široj društvenoj zajednici, te ulozi porodične medicine u vrijeme pandemije i procesu vakcinacije.