Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom Opštine Gacko

12/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Gacku sa načelnikom opštine Ognjenom Milinkovićem i rukovodstvom ove opštine.

Predsjednica Cvijanović najavila je da će Kabinet predsjednika Republike sufinansirati dogradnju vrtića u Gacku, kao i da će podržati izgradnju igrališta sa sadržajima za djecu.

Predsjednica Cvijanović je nakon sastanka rekla da će podržati izgradnju igrališta sa sadržajima za djecu jer je nezamislivo da u mjestu sa takvim resursima ne postoji takvo igralište.

“Želimo da još veći broj mališana ima mogućnost da bude smješten u vrtić, što će biti olakšica za sve roditelje koji ovdje žive”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je navela da je opština već počela taj projekat, koji će imati podršku predsjednika Republike, ali i drugih za koje se procijeni da su neophodni da se uključe u realizaciju tog projekta.

“Raspoloženi smo za saradnju. Važno je da postoji lokalni tim koji želi čvrste veze sa Vladom Republike Srpske i sa republičkim institucijama da bi se mogli realizovati projekti za građane. U prethodnom periodu nismo imali poseban nivo saradnje sa ovom lokalnom zajednicom”, napomenula je predsjednica Cvijanović i izrazila uvjerenje da dolazi neko bolje vrijeme za ovu lokalnu zajednicu i dodala da podržava sve planove načelnika da Gacko postane lijep grad.

Predsjednica Republike je poručila da ima puno posla koji treba da se uradi u Gacku i da je jako tužno što opština koja ima takve resurse, kao što je Termoelektrana Gacko i ostale, izgleda tako zapušteno.

Istakavši da grad mora ljepše da izgleda, da se naprave adekvatni sadržaji za djecu, omladinu, penzionere i da se “ubrizga život”, predsjednica Srpske je najavila da će se raditi i na velikim infrastrukturnim projektima u Gacku, kao što su kanalizacija i vodosnabdijevanje.

“Opština je ušla u realizaciju velikog projekta vodosnabdijevanja, ali je ostalo dosta započetih, a nezavršenih poslova”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što u Gacku postoji veliki resurs kao što je Termoelektrana Gacko, koja je značajna za zapošljavanje ljudi, kao i za cjelokupan energetski sektor i privredu Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je ukazala da postoji mnogo toga i mimo Termoelektrane što treba da se oživi i da se realizuje u Gacku.

“Preduslov su određeni infrastrukturni projekti i srećna sam što sam imala priliku danas da vidim da, kada je u pitanju putna komunikacija i saobraćajna infrastruktura, da postoje određeni planovi i zahtjevi koji će ići prema preduzeću Putevi Republike Srpske, ali i prema resornom ministarstvu i Vladi”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Nakon sastanka sa načelnikom Milinkovićem i rukovodstvom opštine Gacko, predsjednica Republike je položila vijenac na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske pod nazivom “Kruna gatačkim junacima” i Spomen-sobu palim borcima otadžbinskog rata u Gacku.