Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske

11/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske, uputila je čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

„Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, čestitam 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske.

Odluka o stvaranju Vojske Republike Srpske, 12. maja 1992. godine, bila je istorijska i preduslov za odbranu i zaštitu srpskog naroda na njegovim vjekovnim ognjištima.

Vojska Republike Srpske, vođena  požrtvovanošću, patriotizmom i nesebičnom hrabrošću, bila je glavna snaga u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i garant opstanka naroda i njegove ravnopravnosti.

Naša trajna obaveza je da nikada ne zaboravimo nemjerljive žrtve boraca koji su svoje živote i dijelove tijela ugradili u temelje otadžbine jer njihovom zaslugom danas uživamo slobodu i mir, koje, zarad njih i budućih generacija, moramo čuvati, a Republiku Srpsku, kao najveću tekovinu, jačati“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.