Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom

09/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci obilježavanju 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.

Predsjednica Srpske položila je vijenac na Spomenik poginulim borcima NOR-a u Banjaluci, povodom Dana pobjede nad fašizmom.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da Srpska poštuje svoju slobodu, ali i slobodu svih drugih naroda i želi živjeti u miru sa svima koji je okružuju i u stabilnoj regiji.

Predsjednica Cvijanović je, nakon polaganja vijenaca na Spomenik poginulim borcima NOR-a u Banjaluci, povodom Dana pobjede nad fašizmom, poručila da je 9. maj veliki dan u istoriji čovječanstva, a posebno u istoriji slobodarskih naroda.

“Srećni smo što pripadamo grupi tih slobodarskih naroda koji su donijeli slobodu cijelom svijetu učestvujući u slomu velike pošasti koja je prijetila da uništi cijelu planetu i da sve slobodno učini neslobodnim”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što Republika Srpska proslavlja i obilježava tako važne datume iz istorije na pravi način i što njeguje prave vrijednosti na kojima je i počivala Narodno-oslobodilačka borba, dodajući da je i budućnost Srpske usmjerena na očuvanje takvih vrijednosti.

“Danas se razvijamo kao slobodno demokratsko društvo, ali uvijek smo savjesni svega onog što se nalazilo i dešavalo u našoj prošlosti i iz toga da cijenimo našu prošlost i istoriju u stanju smo da gradimo našu budućnost. Zato znamo da je za Srpsku, ali i za drugi demokratski i slobodarski svijet veoma važno da napravi sponu onog što je bilo i što će biti u budućnosti”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je dodala da se danas Srpska nosi sa svim problemima koji postoje na globalnom planu i koje ima moderni svijet.

Predsjednica Cvijanović je navela da su mračne ideologije kao što je fašizam mogle da predstavljaju prijetnju za kraj čovječanstva i svih vrijednosti kojima se stremi, te da treba poštovati to što se živi u slobodi.