Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dana Evrope

08/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku građanima Republike Srpske  povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dana Evrope.

„Drugi svjetski rat predstavlja najveći i po obimu stradanja najtragičniji oružani sukob u istoriji čovječanstva.

Na ovaj najsvjetliji istorijski datum, s ponosom se sjećamo uloge našeg naroda u stvaranju boljeg i pravednijeg svijeta  i  njegovog  značajnog doprinosa velikoj pobjedi čovječanstva nad nacizmom i fašizmom.

Ponosni smo što smo kao jedna od pobjedničkih nacija učestvovali  u bespoštednoj borbi za slobodu, pobjedi nad silama mraka, pravde nad zlom.

Nemjerljiva žrtva koju je podnio srpski narod obavezuje nas da se nikada ne odreknemo slavne istorije, ideala i vrijednosti čije su tekovine duboko utkane u naše društvo koje baštini slobodu, mir i toleranciju.

Republika Srpska, u koju su ugrađene vrijednosti antifašističke borbe i Odbrambeno-otadžbinskog rata, ostaje posvećena slobodarskim idejama, borbi za bolje društvo i težnji ka savremenim civilizacijskim vrijednostima“, navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.