Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada

01/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović,  povodom 1. maja,  Međunarodnog praznika rada, uputila je čestitku svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj.

„Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, svim građanima, radnicima i sindikalnim organizacijama u Republici Srpskoj,  upućujem srdačne čestitke.

Prvi maj, praznik rada, predstavlja simbol borbe za radnička prava i radničku solidarnost i podsjeća na istorijsku borbu za radnička prava i dostojanstvo čovjeka koji svojim časnim i poštenim radom obezbjeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici.

Republika Srpska i njene institucije, u drugoj godini pandemije, uporedo sa mjerama za odbranu javnog zdravlja,  vode jednako izazovnu borbu za očuvanje ekonomske stabilnosti i radnih mjesta.

Za ostvarivanje važnog cilja, kao što je unapređenje materijalnog položaja radnika, neophodna je funkcionalna i stabilna Republika, koja ima kapacitet da odgovori na izazove koje nameće pandemija korona virusa, kao i partnerski odnos sa socijalnim partnerima i privrednom zajednicom.

U uvjerenju da ćemo poslije prevazilaženja ovog teškog perioda, svjedočiti daljem poboljšanju životnog standarda svih građana Republike Srpske,  još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada i srdačno vas pozdravljam”, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.