Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu predstavnicu Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice u BiH

27/04/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u nastupnu posjetu predstavnicu Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) u BiH Lusi Ganje /Lucie Gagne/.

Tokom sastanka je razgovarano o trenutnim aktivnostima i prioritetnim zadacima UNHCR-a u BiH, te ocijenjeno da je ova agencija, u domenu međunarodne zaštite i brige o izbjeglicama, značajan partner domaćim institucijama na svim nivoima vlasti.

Na sastanku je istaknuta važnost daljeg jačanja saradnje i realizacije zajedničkih projekata poput Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbjeglica, povratnika i interno raseljenih lica, zahvaljujući kojem je mnogim porodicama u Republici Srpskoj iz reda ovih kategorija obezbijeđena nova stambena jedinica.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović poželjela je dobrodošlicu novoimenovanoj predstavnici UNHCR-a, te izrazila uvjerenje da će saradnja ove agencije Ujedinjenih nacija sa institucijama Republike Srpske biti uspješna kao i do sada.