Predsjednica Republike Srpske položila vijenac na Spomenik poginulim borcima NOR-a

22/04/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas, zajedno sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem i predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, vijenac na Spomenik poginulim borcima NOR-a povodom 22. aprila – Dana Grada Banjaluka.

Predsjednica Republike poručila je da Banjaluka mora uvijek da bude ponosna na svoju prošlost, istoriju i na mnoge žrtve koje je dala za slobodu.

“Moramo, slaveći sve ono što je važno u prošlosti, sjećajući se žrtava, biti zagledani u budućnost i voditi računa šta će se uraditi u narednom periodu”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je čestitala Banjalučanima Dan grada, ali i cijeloj Republici Srpskoj, napominjući da je praznik bilo koje lokalne zajednice istovremeno praznik Srpske.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da postoje veliki planovi za Banjaluku, koja je postala moderan i razvijen evropski grad.

“Ono što je danas adekvatno i postoji u razvijenoj Evropi, postoji i u našoj Banjaluci i moramo na to biti ponosni”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske istakla je da je najvažnije da se ne zaustavi budući razvoj Banjaluke, te navodi da uvijek treba praviti vezu između dostignuća i planova, istorije i budućnosti.

“Vjerujem u Banjaluku, u njen razvoj, vjerujem da će to i dalje biti grad koji okuplja, koji može pružiti dobrodošlicu svima iz Evrope i da se ne postidi bilo čim što ima u ovom gradu, a posebno da se ne postidi svojom velikom istorijom”, naglasila je predsjednica Cvijanović.